Wat doet een hovenier?

De hovenier

Een hovenier helpt u in meest brede zin bij het aanleggen en onderhouden van uw tuin. Wij helpen u bij tuinadvies, tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie. Denk hierbij ook aan het aanleggen van sierbestrating en tuinverlichting. Een hovenier kan dat doen voor particulieren en voor de zakelijke markt, bijvoorbeeld voor bedrijfstuinen en kantoortuinen.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin komt aardig wat kijken. Hoe ga je de tuin indelen, welke planten, struiken en bomen passen bij elkaar? Groeien ze niet te groot? Wat zijn de kleuren in de zomer en de herfst, wat voor soort grond hebben we? En nog veel meer vragen die naar voren komen bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin.

Hoveniersbedrijf Tuinrijck helpt u bij al deze vragen en kan het hele proces uit handen nemen of samen met u verzorgen. Van ontwerp tot aanleg en het onderhoud van uw tuin.

Tuinonderhoud

We merken de laatste jaren dat niet iedereen tijd en zin heeft om veel tijd aan zijn tuin door te brengen. Aan de andere kant verwachten we wel dat de tuin er netjes en verzorgd bij ligt. Voor al deze werkzaamheden kunt u hoveniersbedrijf Tuinrijck inhuren. Van klein tot groot onderhoud in uw tuin, van het maaien van het gazon tot en met groot onderhoud, zoals het snoeien en rooien van struiken en bomen.